نوار بهداشتي،حوله بهداشتي، پد بهداشتي از نظر ظاهري همانند پوشك نوزادان است. نواربهداشتي در دوران عادت ماهانه زنان براي جلوگيري از نفوذ خون خارج شده از فرج به لباس، آن را درون لباس زير قرار ميدهند، يك طرف اين نوار داراي چسب بوده و به داخل لباس جهت ثبات در استقرار ميچسبد و معمولاً استريل هستند و از پوششي از الياف مصنوعي و تودهاي پنبه و مواد جاذب مايعات در درون آن تشكيل شدهاند. مصرف نوار بهداشتي سبب حفظ بهداشت فردي و جلوگيري از مخاطرات ناشي از رشد ميكروارگانيسمهاي مضر در خون ميگردد و به همين دليل اين محصول داراي توليد جهاني بوده و بخش عمدهاي از كالاهاي يكبار مصرف بهداشتي را در سطح بازار را به خود اختصاص داده است. به گونهاي كه حجم بازار جهاني نوار بهداشتي بيش از به بيش از 16ميليارد دلار رسيده است. پس براي نوشتن طرح توجيهي خود براي تولدي نوار بهداشتي كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.
منبع : طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي
طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي | معرفي كدهاي آيسيك نوار بهداشتي
طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي | معرفي كدهاي آيسيك نوار بهداشتي
آيسيك نوعي طبقه بندي استاندارد براي فعاليتهاي اقتصادي توليدي است. هدف اصلي آيسيك فراهم كردن مجموعهاي از ردههاي فعاليتي است، به طوري كه در آن بتوان موجوديتهاي اقتصادي را بر اساس نوع فعاليتي كه انجام ميدهند طبقه بندي كرد. وزارت صنايع و معادن از اين طبقهبندي براي دستهبندي فعاليتهاي صنعتي استفاده مينمايد. بر اساس سيستم طبقه بندي كد آيسيك، محصولات به شرح ذيل ميباشد.
طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي | ويژگيهاي نوار بهداشتي
يكي از ويژگيهاي اصلي نوارهاي بهداشتي جذب مايعات و نگهداري آن براي مدت زمان طولاني و جلوگيري از جريان برگشتي تحت فشار است. و ويژگي ديگر لايه نفوذ ناپذير آن است لايههاي آخرين آن به عنوان يك مانع براي جلوگيري از نشت مايع عمل ميكند. تقريباً همه نوارهاي بهداشتي از خمير سلولزي به عنوان جزء اصلي مواد جاذب استفاده ميكنند.
طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي | مشخصات فني و استاندارد نوار بهداشتي
نواربهداشتي بايد داراي سطح يكنواخت بوده و عاري از اجسام خارجي، بوي زننده، لكه، روغن، رنگ، چسب يا آلودگي و معايبي كه ممكن است به مصرف كننده آسيب رسانده يا كارآيي آن را كاهش دهد، باشد. نواربهداشتي از اجزايي با ويژگيهاي به شرح زير تشكيل شده است:
پوشش خارجي يا رويي
اين پوشش از منسوجات نبافته يا فيلم پلي اتيلن مشبك است. سطح پارچه نبافته مورد مصرف بايد عاري از پرز و بيرون زدگي الياف باشد. در توليد اين لايه استفاده از تركيبي متشكل از منسوج نبافته و فيلم پلي اتيلن مشبك و يا منسوج نبافته و لايه توزيع كننده و عبور دهنده بلامانع ميباشد.
لايه مياني
لايه مياني وظيفه حفظ شكل توده جاذب و عبور و پخش ترشحات را دارد اين لايه از تيشوي يك لا يا دولا يا كاغذ تيشوي به صورت ساده يا متخلخل تشكيل شده است. استفاده از لايه مياني در صورت عدم مصرف چسب مخصوص جهت نگهداري الياف در سطح توده جاذب الزامي است. در غالب نوارها به خاطر استفاده از چسب مخصوص بين لايه خارجي و پالپ، نيازي به استفاده از لايه مياني نيست. لايه مياني در نوار معمولي بايد 95 درصد طول توده جاذب را در برميگيرد.
توده جاذب
توده جاذب از خمير كاغذ سلولزي حلاجي شده (فلاف) تهيه ميگردد. توده جاذب بايد فاقد هر گونه آثار لكه، روغن، رنگ و جسم خارجي باشد.
پودر جاذب
در برخي نوارها براي ارتقاء ميزان جذب از پودر جاذب و يا الياف جاذب استفاده ميشود. پودر جاذب ميتواند به صورت مخلوط با پالپ و يا بين دو لايه پالپ مورد استفاده قرار گيرد. در صورت مخلوط بودن پودر با پالپ، استفاده از چسب مخصوص در سطح پالپ الزامي است.
لايه غير قابل نفوذ يا لايه زيرين
اين لايه در سطح زيرين مواد جاذب قرار ميگيرد تا از عبور ترشحات به زير نوار جلوگيري نمايد. اين لايه از فيلم نازك پلي اتيلن تهيه ميشود و بايد نرم و قابل انعطاف بوده و در حين مصرف ايجاد صدا نكند. اين لايه بايد تمام طول و عرض مواد جاذب را بپوشاند. استفاده از منسوج نبافته كه با فيلم پلي اتيلن پوشانيده شده به جاي لايه غيرقابل نفوذ يا لايه زيرين بلامانع است. اين لايه به عنوان لايه زيرين بايد از استحكام كافي برخوردار بوده و با چسب مخصوص به سطح زيرين مواد جاذب چسبانيده شود.
خطوط چسب
خط يا خطوط چسب بايد يكنواخت بوده و چسبندگي خود را در اثر مرور زمان تا زمان مصرف حفظ نمايد. در مورد نوارهاي آناتوميك و بالدار بايد خط يا خطوط چسب حداقل 40درصد عرض توده جاذب را در زير نوار بپوشاند.
طرح توليد نوار بهداشتي | موارد كاربرد نوار بهداشتي
بانوان از نوار بهداشتي جهت جذب ترشحات قاعدگي استفاده ميكنند تا ضمن حفظ بهداشت فردي از آلودگي لباس خود محافظت كنند. از نوارهاي بهداشتي معمولاً در هنگامي كه دچار بي اختياري ادرار ميشوند نيز استفاده ميكنند. با اين حال، از آنجا كه نوارهاي بهداشتي براي جذب جريان ناشي از دوران قاعدگي طراحي شدهاند از براي جذب ادرار بهتر است از پوشك بزرگ سالان استفاده شود.
بررسي كالاهاي جايگزين نوار بهداشتي
كالاهاي جايگزيني كه داراي تمامي خصوصيات مورد استفاده در نوار بهداشتي باشند، موجود نيست ولي محصولاتي مانند تامپون و كاپهاي قاعدگي داراي طريقه استفاده متفاوتي هستند. به همين دليل است كه نوار بهداشتي هنوز سهم عظيمي از حجم بازار را دارد.
معرفي محصول به لحاظ ماهيت آن و استانداردهاي فني
از ويژگيهاي اصلي نوارهاي بهداشتي جذب مايعات و نگهداري آن براي مدت زمان طولاني و جلوگيري از جريان برگشتي تحت فشار است. ويژگي ديگر لايه نفوذ ناپذير آن است كه آخرين لايه است و به عنوان يك مانع براي جلوگيري از نشت مايع عمل ميكند. تقريباً همه نوارهاي بهداشتي از خمير سلولزي به عنوان جزء اصلي مواد جاذب استفاده ميكنند و نوار بهداشتيهاي كه به پوست نيز آسيب نزنند.
تنوع اندازه، شكل ظاهري و جنس اين محصولات زمينههاي مصرف آنها را در موارد زير بسيار وسيع كرده است و طراحي و توليد آنها از استانداردهاي خاص پيروي ميكند كه رعايت آنها الزامي است. از اين محصولات براي حفظ بهداشت و سلامت انسانها مطابق استاندارها در دوران قاعدگي خانمها، براي بچه در دوران طفوليت، براي مردان داراي مشكل كنترل ادرار و ساير موارد مشابه استفاده ميشود.
معرفي محصول به لحاظ ماهيت آن و استانداردهاي فني
طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي | بررسي آماري
بر اساس آمارهاي منتشر شده توسط وزارت صنايع و معادن در زمينه توليد انواع نوار بهداشتي تا اواخر سال 1400 تعداد 164 واحد صنعتي با ظرفيت 142هزار تن محصول و اشتغال 9194 نفر در كشور داراي پروانه بهره برداري هستند. كل جوازهاي تاسيس صنعتي كشور نيز تا همين زمان 1108 فقره است كه از اين ميزان بيش از 90 درصد داراي پيشرفت فيزيكي كمي هستند.
طرح توجيهي توليد نوار بهداشتي | سرمايه گذاري طرح
با توجه به تغيير قيمتها و ضرورت انجام محاسبات مالي و اقتصادي براساس توان سرمايه گذاري، ظرفيت و سطح تكنولوژي ماشين آلات جهت اخذ اطلاعات و مشاوره ميتوانيد با كارشناسان خبره مركز مشاور كاردوك تماس بگيريد.
براي بازديد از ساير طرح توجيهي صنعتي هاي نوشته شده توسط تيم كاردوك كليك كنيد.
خدمات قابل ارايه كاردوك به طرحها و واحدها
تهيه طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
- ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
- ارايه فرمولاسيون قابل استفاده در توليد محصولات
- مشاوره بازاريابي و صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر
- مشاوره اصلاح تكنولوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
- مشاوره ارتقا بهروري بنگاه
براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.